Person of Interest

Serien Person of Interest är en besvikelse och når inte alls upp till en bra standard.

Serien utspelar sig i en nutid eller framtid där allting som händer (i USA) spelas in och analyseras av stora datorer. Detta är inte någon Science Fiction. Alla komponenterna för att göra just detta finns idag det är mer en fråga om det görs eller inte och om resultatet av insamlingen och analysen ger något.

I alla fall, i serien utgår man från att det finns ett stort system som spottar ur sig en namn på människor som kommer att råka ut för brott och huvudpersonen ska försöka hindra brottet. Till sin hjälp har huvudpersonen en missanpassad forskare som är uppfinnaren av systemet. Uppfinnaren spelas av Michael Emerson (Ben Linus för sig som följde Lost) och han upprepar sin rollprestation från Lost d.v.s. svårmodig och mystisk. Huvudpersonen John Reese (Jim Caviezel) är en före detta elitsoldat som uppfinnaren använder för att hindra brottet. Skådespelaren har jag sett i andra mindre roller och gör en stabil insats, inte mer.

Fokuset i serien är på brotten, föga förvånande.  Det blir som en sorts kriminalserie. Hela tanken med systemet som hittar brott som ska begås är förvånansvärt mycket i bakgrunden. Det bara finns där och istället är fokuset på hederligt detektivarbete d.v.s. undersöka den som ska utsättas för brottet och vem som kan ha motiv till att begå brottet. Efter ett par avsnitt blir det väldigt enahanda och jag har slutat titta efter ca 6 avsnitt. Detektivhistorien är inte tillräckligt spännande, tycker jag. Jag är också trött på skådespelaren Michael Emerson som jag tycker är lite överdriven och tråkig.

Det är också fokus på terrorbekämpning och det märks att det numera är inympat i varje amerikan. Det är obehagligt att se denna systematiska hjärntvätt som gör att alla ska känna en rädsla av att inte förstå vad som händer och att hela livet är hotat, hela tiden. Det är inte en grogrund för en vettig människosyn.

Detta är inte en serie som jag kan rekommendera.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.