Sherlock

Andra säsongen av den brittiska miniserien om Sherlock Holmes är en helt perfekt nutida anpassning av den traditionella historien.

Det som blir konstigt är Moriarty karaktär. Serien  har svårt att förklara vad som driver Sherlocks nemesis. Är det enbart hat? Jag vet inte och skådespelaren som spelar Moriarty verkar också ha problem med detta. Kommer att tänka på Jokern i Batmanfilmerna där drivkraften är tydligare med en bakgrundshistoria och följdverkningar. Tycker faktiskt det är lite misslyckat med Moriarty, även i originalberättelsen.

Annars är det iakttagelseförmågan och fotografiskt minne som står i centrum. Kopplingen till dagens teknik är mycket bra gjord, SMS och datorer används på ett trovärdigt sätt. Naturligtvis används Appleprodukter av Sherlock och Dr Watson, vad annat att vänta?

Sammanfattningsvis är andra säsongen faktiskt bättre än första. Ska inte avslöja slutet på sista delen men det blir nog en fortsättning.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.