Star Wars utställning

Jag är ju en lantis från Skåne men jag har helt missat Star Wars utställningen i Örnsköldsvik:

Star Wars i Örnsköldsvik

Det känns för mig helt otroligt att denna utställning inte är i Stockholm eller Göteborg. Jag menar, utställningen har tidigare varit i London och liknande storstäder. Både Hanna och jag vill se utställningen men det är för långt bort. Det känns kasst.

Jag har sedan Star Wars IV varit helt fast och är det fortfarande. Jag kommer fortfarande ihåg när jag såg Den första filmen och inte visste vad jag skulle vänta mig. Året var 1977 och biografen Royal i Malmö, då var det Skandinaviens största biograf. Känslan i inledningsscenen när “the Imperial Star Cruiser” beskjuter det lilla diplomatskeppet från Alderan var mäktig och inte något jag hade upplevt tidigare. Först kom diplomatskeppet med skott studsande från skrovet. Häftigt tyckte jag men inte något som jag inte hade sett tidigare. Sedan kom “The Imperial Star Cruiser”. Wow. Den bara växte fram i överkant på skärmen där framme och subwoofrarna (heter det så?) på Royal gjorde att allt vibrerade. Jag tyckte skeppet aldrig tog slut! Och bombardemanget av diplomatskeppet bara fortsatte. Efter den scenen var jag fast och är det fortfarande.

Likheten mellan Star Wars och Sagan om ringen är stor. Det är bägge episka berättelser om ont och gott och det märks att George Lucas har lånat en hel del. Men vad gör det? Det är en bra historia.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.