Steve Jobs – en biografi

Walter Isaacsons bok “Steve Jobs – en biografi” var en riktigt bra biografi.

Jag tycker jag kan lita på det som har sagts om biografin d.v.s. att Steve Jobs inte behövde godkänna den, att han ville ha med alla sidor av sig själv. Det ökar värdet på vad jag läser.

Jag tycker att Steve Jobs var förvånansvärt vanlig. Visst, han hade en förmåga att förmedla sin vision till andra. Det är få som kan säga att de har en vision och sedan förverkliga den. Det kunde Steve Jobs så på det sättet är han unik. Men det som var hans vision tror jag är en väldigt vanlig vision. En vision som många delar med honom. På det sättet var han vanlig. Det som var ovanligt med honom var hans sätt att få visionen att bli verklighet. På sitt eget lite skruvade sätt.

Det var ett citat jag fastnade för extra mycket i boken:

Formgivning är den inre själen i en mänsklig skapelse, som i slutändan uttrycker sig i ett yttre lager.

Hans vision om en enkelhet som gränsar till skönhet är så lätt att förstå men otroligt svårt att realisera. För det krävs det briljanta människor i en grupp som kompletterar varandra. Det var det som var hans unika signatur på vad han gjorde, att genom andra människor skapa något större än de själva är och kan vara. Särskilt samarbetet med Wozniak var väldigt bra beskrivet. De kompletterade varandra på ett fantastiskt bra sätt och skapade något helt unikt tillsammans.

Det är också väldigt intressant att se processen som absolut inte var strömlinjeformad. Det gick inte riktigt att förstå av bokens beskrivning hur förvandlingen från medelstort företag till megaföretag gick till. Det var fokus på Steve i boken som det ska vara men ändå.

Sammanfattningsvis tyckte jag det var en bra bok och väl värd att läsa.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.