Sunfleet funkar perfekt för mig

När vi flyttade till lägenheten i Malmö så fick vi reda på att det  ingick medlemskap i Sunfleet. Jag blev glad för att få prova på bilpool.  Men innan jag förklarar varför så behöver jag berätta hur jag ser på det här med bilar.

Bilar är ett av mina största intressen. Har varit det i hela mitt liv. Jag växte upp i Ystad, lite på landet, och att ha bil var ett måste. Friheten som bilen innebar var viktig. Jag tog körkort exakt på dagen när jag fyllde 18 år och har kört mycket sedan dess.

Coola bilar med mycket kraft är något av det roligaste som finns. Att få köra en riktigt kraftfull bil som lyder min minsta vink är underbart.  Det finns inget härligare än att bli tillbakatryckt i sätet i en riktigt snabb acceleration.

Samtidigt så är det inte viktigt för mig att bilen har en förbränningsmotor. Dels för miljöns skull och även för att jag aldrig har gillat att mecka med bilar. De ska bara funka och funka bra. Att äga bil har jag egentligen aldrig gillat eftersom det oftast är nya bilar jag vill ha och då blir det dyrt med värdeminskningen. För att inte tala om servicekostnaderna när bilen börjar bli lite gammal och krånglet när bilen inte fungerar som den ska.

Jag hade egentligen tänkt köpa en Opel Ampera eftersom den innehåller den bästa kompromissen mellan el och förbränningsmotor. När elmotorn driver hjulen hela tiden och motorn laddar batterierna som driver elmotorn. Räckviddsbegränsningen försvinner och elmotorn ger maximal effekt direkt på hjulen. Det är en alldeles för dyr bil att köpa idag även om man räknar in minskade kostnader för bensin.

Därför är Sunfleet absolut något för mig. Vi har inte så stort behov av bilen längre, vi jobbar i stan. Jag går till jobbet och Cecilia cyklar eller tar bussen. Något annat känns helt onödigt. Vi använder bilen för transport till och från något särskilt, t.ex. Ikea eller till min far.

Vi har tidigare kört på bilsemester och det går ju inte nu. Jo, vi ska faktiskt prova att flyga dit vi tänkte oss och hyra bil på flygplatsen. Det är ju egentligen ännu bättre eftersom vi slipper den långa transportsträckan. Samtidigt är det ju resan som är rolig och att kunna stanna var vi vill. Vi får väl se hur det blir.

Jag har hört många klaga på kostnaden för Sunfleet. Jag håller med om att det inte är billigt. Samtidigt så behöver man jämföra med rätt alternativ. Alternativet för mig är att köpa en ny bil, betala för värdeminskningen, service och bensin. Inte att köpa en begagnad bil, fixa själv och tanka billigt. Eftersom vi inte behöver bilen så mycket så blir det bättre för oss med Sunfleet. Samtidigt är det ju så att någonstans går gränsen för kostnaden och jag hoppas på mer konkurrens och att fler går med i bilpoolerna så att det blir billigare.

En annan sak jag gillar med Sunfleet är valet att erbjuda Volvobilar. Har aldrig ägt en Volvo men med V60 Plugin hybrid så är det riktigt kul att köra Volvo! Elbilar är framtiden och jag hyr alltid V60 plugin hybrid om den är ledig. Den är lätt den roligaste bilen att köra!

Sammanfattningsvis så önskar jag fler bilpooler med fler medlemmar så att vi tillsammans kan minska på miljöpåverkan och ha den mängden bil som vi behöver.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.