Svedalavolley.com

I lördags lade vi ut www.svedalavolley.com.

Svedala har en volleybollförening som min dotter är med i. Min fru är med i styrelsen. Jag har därför fått äran att sätta ihop en ny hemsida till föreningen. Första versionen finns nu ute och kommer att kompletteras efterhand med nytt innehåll. Vi har blivit tvungna att kopiera mycket material från den gamla sajten och det är en del inaktuellt men det kommer att åtgärdas inom kort.

Eftersom vi använder WordPress så finns det nu en del funktioner som de har saknat tidigare som till exempel att kunna göra sidor utan att kunna HTML. För besökarna blir det möjligt att lämna kommentarer på nyheter och för den som vill ändra på layouten på sidan så går det att göra nya teman. Kort sagt finns det nu bättre förutsättningar för att få en hemsida som fungerar bra. Det jag har haft mest problem med är teman då det är vad alla ser och har åsikter om.

Jag har hittat ett tema som jag tycker fungerar bra men synpunkter har redan kommit in. Eftersom jag inte är proffs på CSS så är det inte helt enkelt att göra ett tema från början. Det har varit lättare att hitta ett tema och göra modifieringar. Hoppas att jag hittar lösningar på vad som efterfrågas. Annars får någon annan ta fram ett tema som fungerar bättre.

Jag ska sätta samman en beskrivning hur man använder WordPress för att publicera. Det jag har märkt är att bildhanteringen är det som är svårast att förklara. Det kunde de ha gjort bättre. Jag kan inte svara på hur riktigt eftersom jag själv inte har problem att förstå hur man gör men jag märker att de som inte är vana vid publiceringsverktyg har problem. Får se hur det blir med detta.

Valet av WordPress berodde på att verktyget hade de möjligheter som efterfrågades. Det finns naturligtvis fler funktioner i en sådan sida som www.laget.se erbjuder men det är inte något som efterfrågas just nu. Kanske detta ändrar sig över tiden.

Hittills verkar besökarna och föreningen nöjda med vad de har fått. Vi får väl se hur det blir i framtiden.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

One thought on “Svedalavolley.com”

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.