Sweeney Todd

Såg filmen Sweeney Todd – The Demon Barber on Fleet Street.

Jag älskar regissören Tim Burton för hans fantastiska öga för 1800-talets England med sina smutsiga byggnader, konstiga människor och viktorianska seder och bruk. Jag rekommenderar även Sleepy Hollow för den som är intresserad av ovanstående.

Filmen är en musikal och egentligen brukar jag redan där sluta vara intresserad. Och det blir också ett störningsmoment, att skådespelarna helt plötsligt brister ut i sång. Men allteftersom filmen fortsätter irriterar jag mig inte på detta utan fokuserar på historien som är väldigt mörk och så typiskt Tim Burton. Förresten verkar det som att skådespelarna själva sjunger och det är en bra grej. Johnny Depp är ju riktigt duktig att sjunga.

Tim Burtons filmer brukar handla om udda existenser och denna filmen är inget undantag. Det brukar inte bli några lyckliga slut och inte heller i denna filmen.

Jag rekommenderar dig dock att se filmen men om du är allergisk mot musikaler så ska du inte titta.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.