Synology 212+

Strax efter sommaren köpte jag en Synology 212+ för att göra backup på mina filer på datorerna. Jag var ute efter säkerhet också och stoppade i två hårddiskar som speglar varandra så när den ena går sönder så finns det kvar på den andra.

Synology 212+

Genom prisjakt.nu hittade jag kategorin som kallas för NAS (Network Attached Storage) som beskriver maskinen jag behöver för att tillgodose ovanstående behov. Där fick Synology bra betyg och även vem som erbjöd bästa priset för det som jag tyckte jag behövde.

Nu har jag haft min Synology 212+ i ett halvår och är mer än nöjd. Jag köpte till en 1 Gb hårddisk och hade redan en 1 Gb hårddisk så med spegling blir det 1 Gb utrymme som räcker för mig. Jag använder även DVD-skivor för att spara filer men dessa 1 Gb är alltid online och innehåller de filer jag använder just nu eller behöver ha enkelt tillgängligt. Jag har inte haft någon krasch ännu på hårddiskarna så det kan jag inte vet om det fungerar eller inte men jag litar på att det fungerar när det händer.

Det som överraskade mig är hur genomtänkt och full med funktioner som Synologyn är. Den är som en riktig datorserver med funktioner för att installera WordPress, MySQL, Itunes server och en massa andra program. Nya kommer till hela tiden och det ingår även uppgraderingar av operativsystemet för Synologyn som i sig innehåller nya funktioner. Gränssnittet är enkelt att förstå och ger hela tiden hjälp. Gränssnittet kan vara lite trögt emellanåt men det beror ofta på om jag har satt igång en massa arbetsuppgifter som ska utföras av Synologyn. Det är inte något stort problem.

Sammanfattningsvis är detta den datorserver som jag har letat efter och som jag menar räcker för mina behov. Tidigare har jag lekt med tanken att sätta en gammal dator som datorserver men inser nu att det är gammalt tänkande. Detta är det nya och bättre alternativet. Rekommenderas varmt om du som jag vill ha koll på dina filer och bilder och vara säker på att du har dom tillgängliga och att de inte försvinner.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.