Syntetisk genomik

Såg vetenskapens värld om syntetisk genomik.

Det är alltid lika fascinerande som skrämmande att se människor som forskar om livets grunder. De ser på livet som något som går att ändra på hur som helst. Jag tror inte att det är så enkelt och att det inte går att förutsäga vad som händer när man gör det. Det räcker med att se på vår världs evolution.

I inslaget pratas det om att den första konstgjorda cellen är på väg att skapas. Vad det innebär verkar det vara skilda meningar om. Faktum är att det är en mycket omvälvande förändring som har gått världen förbi. Jag ser möjligheterna och hur mänskligheten skulle kunna ha nytta av uppfinningen. Jag ser också hotet från samma mänsklighet, på vilka onda sätt uppfinningen skulle kunna användas. I inslaget säger en skeptiker; “..vi går från massförstörelsevapen till individer med massivt destruktiv förmåga”. Det skrämmer iaf mig med tanke på den värld vi lever i. Jag väljer att tro på alla människors inneboende godhet. Om jag har fel så är mänskligheten illa ute.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.