The Butler

Jag gillar Forest Withaker och denna filmen är som gjord för honom. Han och hans uttryckslösa ansikte.

The Butler

Filmen handlar om en svart man, Cecil Gaines, som arbetar i vita huset som butler från 50-tallet och fram till 80-talet. Jag förstår nu genom att läsa på lite att filmen inte har med någon sann historia att göra men vill påvisa ett förlopp och det tycker jag filmen lyckas med. Som alltid måste man ta filmer med en nypa salt, det är ju ändå en film. Inte en dokumentär.

Trots Forests uttryckslösa ansikte så tycker jag han gör en bra prestation i filmen. Det är en sorglig historia som utspelas. Det som svarta har varit utsatta för, och fortsätter att utsättas för, är helt sjukt galet. Det finns inget bättre ord för det. Galenskap.

Filmen komprimerar händelser och fokuserar mer än familjen kring Cecil, vad som händer med familjen och hur de agerar. Det blir som vanligt svårt att hinna med allt på lite mer än 2 timmar som filmen varar men jag tycker ändå att de har lyckats någotsånär.

Sammanfattningsvis en ok film som framkallar tårar och en viss insikt.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.