The Debt

The Debt handlar om skuld och hur man hanterar detta. Filmens skådespelare gestaltar hela skeendet på ett trovärdigt sätt. De är unga, idealistiska människor som ska fånga ett monster från förr och de är inte förberedda för det. De har alla färdigheterna som behövs men får inte gruppen att fungera som den ska. Monstret spelar ut dom mot varandra när saker och ting börjar gå snett.

 
De jag slås av är den tidstrogna beskrivningen av Öst-Tyskland. Jag reste där själv ett antal gånger på 80-talet och känner igen mig. Känslan av ständig bevakning och osäkerhet. Att hela tiden förvänta sig att bli kontrollerad och hoppas på att inte något har blivit fel.  Inte ens om jag var säker på att allt var ok så kunde jag känna mig säker. Precis så fungerar ett totalitärt samhälle och jag vill inte uppleva det igen, mer än på film. Genom filmen kan alla som inte ha upplevt denna känslan få möjligheten att börja förstå varför det är så viktigt att försvara vårt öppna och demokratiska samhälle mot mörkrets krafter. Oavsett och de kommer från vänster, höger eller andra förtryckande system som vi människor har uppfunnit.
Så jag kan rekommendera filmen för sin gestaltning av livet i en totalitär stat men själva storyn var medelmåttig tyckte jag.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.