The Fighter

Filmen The Fighter var bättre än jag hade föreställt mig.

Jag gillar egentligen inte boxningsfilmer speciellt mycket. Det brukar vara är så himla stereotypiska porträtt av människor i de filmerna, tycker jag. I denna filmen finns det en spännande bakgrund till boxningen som gör att boxningen inte är i centrum så  mycket och det vinner filmen på. Mark Wahlberg och Christian Bale är helt rätt i rollerna och de gör det väldigt bra, särskilt Bale. Att det är “based on a true story” är ytterligare en styrka för filmen. Den känns inte överdriven och allt verkar trovärdigt.

Bilden av USA i staden Lowell är inte smickrande och samtidigt fascinerande.De kvinnor som finns i filmen är inte stöpta i samma form och det finns ett par porträtt av starka kvinnor med skinn på näsan som är spännande att följa. Mamman och flickvännen är egentligen lika varandra och skildringen av dessa är en stor del av filmen. Samtidigt kommer man som åskådare inte under skinnet på kvinnorna, det är boxaren som har huvudrollen vilket begränsar filmen något. Hade varit spännande att ser mer av kvinnornas liv och hur de blev som de blev.

Sammanfattningsvis gillar jag filmen och ger den ett medelbetyg. Helt OK underhållning med ett lyckligt slut.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.