The King´s Speech

Filmen The King’s Speech var helt ok men jag är ändå inte helt övertygad.

Historien går ut på att jag ska tycka synd om en mäktig och priviligerad man. För att han stammar. För att han har varit mobbad. Samtidigt som han uppträder som en riktigt tråkig människa och inte har många rätt. Och sedan talpedagogen som tålmodigt ställer upp i alla väder och vad får han för det? Inte mycket tycker jag. I slutet av filmen står det att kungen och talpedagogen är vänner för livet. Det kan jag inte fatta när jag har sett filmen. Hade jag varit talpedagogen så hade jag inte velat fortsätta att träffa kungen. Jag får ingen sympati för kungen helt enkelt.

Skådespelarinsatserna är helt ok men de solkas ned lite av min ovilja mot historien. Jag tycker inte det är en sympatisk historia. Sorry.

Sammanfattningvis inte en film jag gillar och jag kan ge godkänt betyg men inte mer. Om den får Oscar som bästa film så är det något seriöst fel med tanke på konkurrensen.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.