The Social Network

Har sett filmen The Social Network.

Filmen var något av en besvikelse. Framförallt för att huvudpersonen, Mark Zuckerberg, framställs som en skitstövel utan försonande drag. Riktigt jobbig person. Men det kanske är vad som krävs för att bli det han har blivit?

Det verkade lite förenklat, hela storyn. Det som är intressant ändå är att följa en persons förmåga att förändra så många andra människors beteende. Nej förresten. Inte ändra. Jag menar att dra nytta av andra människors beteende på ett nytt sätt. Att digitalisera relationer som han har gjort är faktiskt genialt, tycker jag. Betyder inte att jag tycker att han verkar vara en bra människa för det.

Nyckelscenen är inledningen av filmen där Zuckerberg är på date med sin dåvarande flickvän. Diskussionen de har är helt absurd och när flickvännen säger “Dating you is like dating a stairmaster”. Spot on, tycker jag. Här sätter filmen stansen direkt. Zuckerberg är en riktigt jobbig person och mina sympatier ligger hos flickvännen. Det verkar vara filmskaparens mening och skapar en spänning i historien som gör att jag tittar vidare. Trots allt.

Att se filmen är faktiskt inte nödvändigt för att komma vidare här i världen. Kanske för sättet den beskriver det sociala spelet och hur det digitaliserades. Du bestämmer.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.