The Walking Dead

Jag har läst serieboken The Walking Dead Compendium One.

En mörk historia om det otänkbara. Mycket zombier men framförallt om människor som är kvar och hur de förändras. De val de gör och hur det påverkar alla. Situationen är hopplöst svår och ändå går det inte att sluta hoppas och det är det jag som läsare hela tiden gör.

Jag relaterar till människorna i serien. Jag tänker inte berätta vad som händer men detta engagemang förändras för mig ju mer jag läser. Händelserna i boken är överraskande och oftast oönskade. Författaren lyckas med att förflytta min sympati mellan de olika människorna. Det är en sidvändarbok som är svår att lägga ifrån sig.

Jag läste klart den på kort tid trots 1088 sidor. Det är en tung bok, 2.5 kg, som är svår att lägga ifrån sig. Jag ser fram emot TV-serien som har fått ett bra mottagande i USA där pilotavsnittet nyss sändes och avslutades med en sanslös cliffhanger.

Boken är en måsteläsning för mig, och kanske dig, som ibland behöver förlora mig i dystopier för att bättre uppskatta den fantastiska värld vi trots allt lever i.

EDIT:

Har nu sett pilotavsnittet för AMC The Walking Dead TV-serien. Grymt bra! Visst är det gore och zombies men framförallt människor som är intressanta. Människor som ställs inför omöjliga val och vad som händer med dom. Ett absolut måste att titta på, tycker jag.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.