Tinker taylor soldier spy

Först vill jag säga att jag avgudar Gary Oldman. Det finns få andra skådespelare som kan klä sig i rollen han spelar. Han kan spela psykopat, presidentmördare, vampyr och från framtiden. Helt enkelt en komplett skådespelare.

Filmen Tinker Taylor Soldier Spy handlar om George Smiley och spelas av Gary Oldman. Han lägger en ny karaktär till sitt galleri, en grånad gammal spioneminens med en mycket skarp hjärna. Smiley får i uppdrag efter sin pension att ta reda på vem som är dubbelagent inom den högsta ledningen av brittiska säkerhetstjänsten. I en biroll återfinns också Benedict Cumberbatch, en av mina nya favoriter (Benedict spelar också Sherlock Holmes i sin egen serie). Det finns fler riktigt bra skådespelare, jag nöjer mig med att nämna en annan av mina favoriter John Hurt. Fantastisk skådespelarensemble.

Den svenske regissören Tomas Alfredson har verkligen alla förutsättningar att göra en bra film. Det känns som att Tomas fick uppdraget för sin förmåga att gestalta 70-talet på ett exceptionellt sätt (jämför Låt den rätte komma in). Det gör han med bravur och med sådana skådespelare och en klassisk förlaga i boken av John Le Carré, hur skulle han kunna misslyckas?

Sammanfattningsvis en film som jag gillar eftersom det gäller att hänga med och vara uppmärksam, det mesta är inte solklart och det gäller att dra egna slutsatser lika snabbt som Smiley. Det gillar jag. Se filmen men inte sent en fredagkväll med vin i kroppen. Uppmärksamhet krävs!

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.