Turkiet – Sverige 2-1

Det var inte roligt att titta på Sveriges landslag i onsdags. Långa bollar på Bengt och däremellan tappade markeringar.

Problemen med försvaret kvarstår men framförallt är det väldigt ängsligt. Alla verkar vilja att någon annan gör det som behöver göras, ingen tar chansen. Ingen vågar. Även när någon vågar så känns det som att alla andra tar ett steg tillbaka, precis som att de tänker “nu tappar han snart bollen, bäst att vända hem igen” och anfallet stannar upp. Trots detta så går zonförsvaret sönder när alla jagar bollen istället för att ta markering.

Det verkar inte heller som att spelet sitter, att man har klart för sig vad för roll respektive spelare har. Det är ju lätt att det blir förutsägbart om spelet blir för statiskt men just nu känns det inte som att det finns någonting att falla tillbaka på. Då räcker det inte att ha världens bästa Zlatan med i laget, han måste ha ett lag att delta i.

Har laget rätt mix av personligheter? Är lagets medlemmar uttagna efter samma mall? Hela lagbygget faller på att det just nu inte verkar finnas material att sätta in. Är det rätt ledning för den generation av unga spelare som knackar på dörren? Jag trodde länge på Erik Hamrén men har ändrat mig. Inte att han är dålig, det är inte så jag menar. Jag menar bara att han inte är rätt man för förutsättningarna. Jag tycker nog att det är dags med en ny sorts ledning. Jag kan ingenting om hur man leder ett fotbollslag men det måste finnas andra sätt att leda fotbollslandslaget på än dagens sätt. På något sätt tror jag att mångfalden av människor i Sverige även skulle kunna vara till nytta för fotbollslandslaget men då krävs det att någon förstår hur man kan hitta dessa personer och utnyttja möjligheterna med olikheterna. 

Samtidigt, nu när jag tänker efter. Vi är underdogs. Det är orättvist att jämföra Sverige men världens allra bästa fotbollslandslag. Det borde vara och är skillnad mellan lilla Sverige och t.ex. stora Tyskland. Vi får bara hoppas på fler högtidsstunder i soffan med underdoglandslaget Sverige när det med rätt förutsättningar går att slå de allra bästa 🙂

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.