Ultravox – Brilliant

Ultravox är tillbaka! Mina gamla idoler har levererat en skiva som är bättre än jag någonsin skulle kunna hoppas på. Skivan Ultravox – Brilliant har ett passande namn.

För mig har Ultravox alltid varit en perfekt kombination av starka melodier tillsammans med exakt avvägt, passande musikaliskt sound. Allt skapat i datorer, perfekt modulerat och konstruerat. Soundet på trummorna, svävande Grand Piano, distade gitarrer där det behövs och Billie Curries omisskännliga synthsolo som andas fiolfrasering med tillhörande glide. Riktiga musiker som fick uppfinna sina egna instrument för att matcha deras visioner. Läs om Warren Cann så förstår du vad jag menar. Helt underbar musik för mig.

Jag klarar inte ut att säga att någon av låtarna faller ur ramen och inte är tillräckligt bra. Däremot är det en melodi som sticker ut, riktigt ordentligt. Den får mig att gråta av känslor. Förstår egentligen inte var de känslorna kommer ifrån. Musiken liksom flödar fram ur mina högtalare, stannar aldrig, hela tiden vidare och vidare. Skrapar igång som en LP, en text som säger:

“It’s hard to believe that time has come for this one”,
“Good fortune has breathed it’s breath upon this one”.

Berättar en historia om känslan att leva, att känna lycka för vad som än kommer. Berättar att jag ska vara lycklig för det jag har uppnått med mitt liv. Det är de känslorna som kommer fram. Engelska är ett så vackert språk, så målande. Jag ska be att melodin One spelas på min begravning för att ge alla en sinnesstämning som tröstar och stödjer, och kunna tänka tillbaka på det goda som har varit. Enough said. I love this song beyond words!

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.