Ultravox – Malmö 16 oktober 2012

Jag är riktigt glad att jag gick på konserten med Ultravox i Malmö.

Jag hade väl egentligen inte några riktigt stora förväntningar mer än att få höra de nya låtarna från albumet Brilliant. Gott så. Inte kunde jag tro att jag skulle uppleva en kavalkad i tre timmar med enbart hits! Helt fantastiskt!

Ja jag vet. jag är gammal och det är en gammal typ av musik Ultravox spelar. Konserten var just detta och ingenting annat. De ser ut och agerar som äldre herrar (utom möjligen Midge Ure)  och de kan verkligen sin musik! Inte en sekund lämnar de det de alltid har stått förr, elektronisk musik från 80-talet. När det vara nytt var det alldeles speciellt. För mig är det fortfarande något speciellt. När Billie Currie tar fram sin fiol, När Warren Cann synkoperar på trummorna, allt i harmoni med Midge spännande och aldrig vacklande röst. En helhet utan brister.

Konserten innehöll sådan pärlor som Change, Astradyne, Sleepwalk. Ja, jag kan fortsätta länge till och lista favoriter men låter bli. Klicka här för att ta del av Malmökonsertens Set List.

Jag vill särskilt nämna Billie Currie som hade en riktigt inspirerad kväll, kändes det som. Hans solo på fiol och keyboard var riktigt bra. Han har väl kanske inte utstrålning som förr i världen men musikaliteten är verkligen där och jag blir så glad för det! Astradyne har jag skrivit ett eget inlägg om och även denna kvällens live version var bra.

Jag har nu sju spellistor i Spotify och återupplever Ultravox alla skivor och njuter.

Jag hoppas att Ultravox fortsätter att göra det de gör bäst, elektronisk musik från 80-talet och förgyller min dag. Tack Ultravox för musiken ni ger mig! Jag hoppas ni kommer tillbaka till Malmö igen!

 

 

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.