Volleybolltävling i direktsändning

Idag såg jag Svedalavolley F-19 spela final i Katrineholm Grand Prix mot Vallentuna via strömmande videosändning över Internet.

Svedala fick silver i en spännande match över tre set där allt avgjordes i de sista bollarna. Ida spelade inte så mycket och det tycker jag var synd.

Det är i tiden att direktsända över Internet. Se bara på Bambuser. Det har nu även nått volleybollens ungdomstävlingar. Direktsändningen hade t.o.m. speaker. Det var visserligen lite fördröjningar emellanåt men helt ok. Tyvärr krävde tjänsten Windows Media Player i Windows och det gillade jag inte. Hela videogrejen har blivit ekonomiskt överkomlig och enkel. En god utveckling som gagnar inte bara underhållning, se bara på det som meddelas från oroshärdar i världen via Youtube och liknande kanaler utan censur. Trots all välmening blir det ibland lite krystat t.ex. när Svedala kommun direktsänder från kommunfullmäktiges möten. Berömvärt för demokratin men sevärt är det inte.

Sammafattningsvis var det kul att se matchen och samtidigt slippa att åka hela vägen till Katrineholm. Spara lite på klimatet genom mindre transport. Naturligtvis tappar jag bort mycket genom att inte vara på plats, det som inte går att förmedla i video. Det går inte att få allt hela tiden.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

One thought on “Volleybolltävling i direktsändning”

  1. Jag mobilsände Hannas innebandycup i helgen via bambuser. Inte SVT-kvalitet, men glädjande för de som inte kunde ta sig till Uppsala…

    Den här tekniken kommer snart byggas in i video- och stillbildskameror. Tror jag. Då händer det grejer med kvaliteten. Lägg till lite 4G och du har din egen kanal för rörlig bild och ljud.

    Jag gillart.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.