Wired

Jag har läst en hel del böcker som har varit bra den sista tiden och denna boken var inte dålig men kanske inte en perfekt bok för mig.

Wired

Boken beskriver en framtid där forskaren Kira Miller har upptäckt möjligheten att förstärka hjärnans funktion och accelerera tankeförmågan. Sidoeffekten är att människan som “förstärks” får storhetsvansinne och psykopatisk läggning. Hur mycket storhetsvansinne beror på den “förstärkta” människans grundläggande mänskliga egenskaper. Kira Miller sköter sin forskning i största hemlighet eftersom hon inte vill att teknologin ska användas för onda avsikter d.v.s. hålls undan regeringar och myndigheter som tydligen befolkas av onda människor med onda avsikter (författaren har inte mycket förtroende för våra folkvalda direkt). Naturligtvis fungerar detta inte och hon och hennes medhjälpare får då lönnmördare efter sig.

Jag vill ge boken ett medelmåttigt betyg eftersom jag tycker den gjorde det lite för lätt för sig. När det behövs så “uppfinner” författaren möjligheter att lösa omöjliga situationer med hjälp av den “förstärka” hjärnan i tid och otid. Det gör att det till slut inte blir spännande längre och det lider boken av. Så av mig får den tre i betyg d.v.s. helt ok men inte något jag direkt rekommenderar.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.