Wool Omnibus Edition – Hugh Howey

Jag gillar dystopier som du nog känner till vid det här laget och bra dystopiska böcker finns det inte så många av, tycker jag.

Wool omnibus edition 1-5 – Hugh Howey

Boken, eller rättare sagt böckerna, Wool Omnibus Edition 1 till 5 innehåller en berättelse som känns konstruerad av en ingenjör som vill visa på de problem som uppstår även i den mest teknisk fulländande utopin. Jag var inte riktigt beredd på vad boken skulle berätta och blev positivt överraskad. Berättelserna om tekniken blandas med berättelser om människorna och det ger en förvånansvärt fyllig läsupplevelse.

Berättelsen börjar med att berätta om silon och människorna som bor i den ur sheriffen Holstons perspektiv. Hans fru har dött förstår man men inte riktigt hur och framför allt inte varför. Förklaringen till hennes död är nyckeln till hela berättelsen och följer med till sista boken där jag till slut förstår varför. Vägen fram genom böckerna var mycket målande beskrivet, jag kände riktigt hur instängd och kvävande silon är. Samtidigt som den är förutsättningen för överlevnad. En märklig känsla sprider sig över böckernas blad som får mig att känna mig befriad när jag tittar upp från boken och ser naturen utanför fönstret. Lyckliga jag!

Böckerna är en atmosfärisk beskrivning av en förstörd jord och människorna i silon som överlevde. Jag gillade böckerna och ger den fyra i betyg på en femgradig skala. Förstår absolut varför Ridley Scott har tagit option på att producera en film baserad på böckerna, han har en förmåga att hitta bra historier.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.