WordPress for iPhone

WordPress människorna har gjort det igen.

Nu går det att redigera och lägga till WordPress blogginlägg i iPhone. Visst, det är ju inget nytt att kunna lägga till blogginlägg via mobilen men nu finns det ett särskilt gränssnitt för detta. För den som använder iPhone alltså. Helt genialiskt, tycker jag.

WordPress och iPhone kompletterar varandra perfekt som verktyg, tycker jag. För mig passar detta perfekt och jag tror att jag inte är ensam om detta.

Detta är ett bra exempel på hur revolutionerande appstore är för iPhone. Visst, det är stängt och förutsättningarna ges av Apple men just att förutsättningarna är satta och att de innehåller ett utvecklingsverktyg som är gratis och enkelt att använda för en utvecklare gör att fokus kan ligga på idéerna istället för hur man ska göra det.

Många klagar på iPhone och menar att den inte är bra som mobiltelefon, GPS och är svår att skriva på. Då tycker jag att man har missat poängen. Jag har sagt det förr och jag tror fortfarande att det kommer att gå fortare än vad många tror d.v.s. att göra iPhone till standarden för den lilla datorn. Med begreppet lilla datorn menar jag datorn som är med överallt för att låta mig kommunicera på det sätt jag vill (prata i telefon, skicka e-post/SMS, leta upp någon via GPS för att prata) och informationssöka som jag vill. När jag vill. Jag behöver inte leta upp min dator hemma eller på jobbet. Den finns där jag är.

Nu hoppas jag att alla andra tillverkare ser vad Apple har gjort och förstår det stora i detta. Nu behövs ytterligare innovation för att göra det ännu bättre. Med bättre menar jag att lösa problemen med att kommunicera med den lilla datorn (tankeöverföring?) och storleken på skärmen (utvecklingsbar skärm?). Vi får se hur det blir.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

2 thoughts on “WordPress for iPhone”

  1. Har provat. Känns lite buggigt, men det kan också bero på att mina svärföräldrars ADSL är svajigt och 3G inte existerar där jag är.

    Ändock, mycket bra app. Mycket bra.

  2. Det känns som att det ska vara lite svajigt så här i början av allting. Men det ordnar till sig med tiden. Det brukar det göra.

    Kan bara hålla med dig om att det är en mycket bra app!

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.