Zombies – varför jag är intresserad

Jag läste en intervju i Sydsvenska med George A Romero som verkligen fick mig att fundera på varför jag är så intresserad av zombies.

Jag har aldrig kunna förklara det på ett vettigt sätt. Jag menar, vem är på riktigt intressad av zombies? En knäppis, eller hur? Jag tycker inte att det är ett konstigt intresse men det är ju jag som tycker det.

I intervjun fick en ledtråd till mitt intresse. George A Romero säger så här i Sydsvenskan:

Du har ofta sagt att dina filmer handlar om “ett problem som ignoreras”. Hur menar du?
Ja, så ser jag på det. Zombierna står för det vi inte vill tänka på. Det som vi tränger undan. Sociala problem, den globala uppvärmningen, vad du vill. Vi kan ignorera det för ett tag, men i längden går det inte. De är ute efter oss. Långsamma men outtröttliga.

Där satt den! Det är det som är själva andemeningen i varför jag intresserar mig. De är en metafor för allt jag oroar mig för. En omskrivning för allt jag fruktar.

Där någonstans är jag i mitt intresse för zombies. För övrigt så har George A Romero rätt, springande zombies är löjliga.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

One thought on “Zombies – varför jag är intresserad”

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.